Sölden Síterep

Sölden – Ötztal Arena
Sölden Ausztria egyik legjobb síterepe. Lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így októbertől egész május elejéig lehet itt síelni. A közel 150 kilométernyi összefüggő sípályán mindenki megtalálhatja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. 33 modern felvonó szolgálja ki a terepet, a Golden Gate köti össze a Giggijoch síterepet a gleccservidékkel. Itt található Ausztria leghosszabb lesiklópályája, ami 13 km-t és 1800 méternyi szintkülönbséget tesz meg. Az Ötz völgyében elnyúló Söldenben és a fölötte fekvő Hochsölden üdülőhelyen összesen 10 ezer vendégágy várja a téli sportok szerelmeseit. A modern síterep a 2016/17-es szezonban lecserélte a Giggijoch felvonó 8 személyes kabinjait 10 személyesre cserélték, valamint felújították a hegy és völgyállomást is, mely egyedülálló dizájnnal és csúcstechnológiával óránként 4500 utast tud szállítani.

A BIG3 csúcs
A BIG3 elnevezés Sölden három olyan kimagasló hegycsúcsát jelöli ahol nem csak a panoráma, de a kilátóul szolgáló építmény is egyedi attrakció.

  • A Gaislochkogl 3.058 m-es csúcsa mellett található a szakadék fölé nyúló ellipszis alakú acél tartóoszlopokon “lebegő” impozáns kilátó.
  • A Tiefenbachkogl 3.309 méteres csúcsa mellett egy hasonló építészeti megoldással készült stégről nézhetünk le a Tiefenbach gleccser mögötti alpesi hegyláncokra
  • A Schwarze Schneid csúcs (3.370 m) mellett egy égbenyúló obeliszk található 3.340 méteren. Ez itt a legmagasabb kilátóhely, fantasztikus körpanorámával. A kilátást azonban ki kell érdemelni – a hely a legfelső felvonóállomásától egy jó negyedórás meredek felfelé gyaloglással érhető csak el.

A téli üdülés fénypontja a Big 3 rally: aki ezt a kört megteszi, kereken 50 kilométert és 10 000 méternyi magasságkülönbséget küzd le és három varázslatos 360°-os hegyi panorámát élvezhet. A Schwarze Schneid felvonójának modernizálásával tökéletesítették a Big 3 rally-t, a gyakorlott síelők kb. 4 óra alatt tudják megtenni a komplett távot.

Programok Söldenben
A szezonban számos versenyt rendeznek itt, köztük Söldenben rajtol az alpesi világkupa egyik futama is. Szerdánként a Gaislachkogl középállomástól induló 4 km-es éjszakai megvilágított pályán lehet este síelni. Ugyanebben az időben a söldeni síiskola oktatói látványos, tűzijátékkal fűszerezett night showt mutatnak be. Péntekenként pedig a síterep szívében, a Giggijoch völgyállomáson rendeznek megabulit a Söldenben üdülő vendégeknek.

Aprés Ski
Megannyi Apres Ski bár és partihely van lenn a völgyben fekvő Sölden városkában. Ami nyáron a szórakozni vágyó fiatalok körében Ibizát jelenti, annak a téli kistestvére kétségkívül Sölden, nemhiába hívják sokszor az Alpok Ibizájának. Leghíresebb a “Fire and Ice” nevű szórakozóhely, ami csak egy a sok hajnalig nyitva tartó bár és diszkó közül.

Hófalu Söldenben
Európában egyedülálló épületkomplexum a Hófalu Söldenben. A gleccseren 2700 m magasságban található épület különlegessége, hogy hóból, és jégből épült. Az épületegyüttes eszkimó mintára emelt iglukból áll. A csillag alakban elhelyezkedő hókunyhókat folyosók kötik össze egymással és a központi igluval. Az épületegyüttesben hálóhelyiségek is találhatóak, az éjszakázáshoz az üzemeltetők meleg téli alsó- és felsőruházatot ajánlanak, a -40 C°-ig hőszigetelő hálózsákok a szálláson biztosítva vannak. Az ideiglenes szálloda számos programmal várja látogatóit, ilyenek például, a “túlélőéjszaka”, lavinajelző készülék használatának bemutatása, hóból tea főzése, valamint a szabad ég alatt a gleccseren való éjszakázás. A “gyertyafény éjszaka” nászutasoknak, ebben az esetben légbetétes ágyat, kétszemélyes hálózsákot, pezsgőt és ételkülönlegességeket is biztosítanak a szervezők.

Sítérkép

Szólj hozzá

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni.